Vreedzaam Scheiden

In harmonie uit elkaar met respect voor elkaars cultuur en waarden

Alle webteksten schrijven met het oog op interculturele relaties

Scheiden is nooit leuk. Het is vaak lastig, zeker als je allebei een andere culturele achtergrond hebt. De mediators van Vreedzaam Scheiden helpen mensen op een zo goed mogelijke manier uit elkaar te gaan. Ze luisteren naar beide partijen en zorgen ervoor dat ex-geliefden in harmonie uit elkaar gaan, met respect voor elkaars cultuur.

Dit was mijn eerste opdracht die ik met mijn bedrijf mocht doen. Heel ironisch eigenlijk, aangezien ik op dat moment zelf bijna ging trouwen. Het leek me wel een heel gave opdracht. Ik heb 21 jaar in het multiculturele Delfshaven (Rotterdam) gewoond en ben daardoor wel verschillende culturen om mij heen gewend.

Voor Vreedzaam Scheiden mocht ik alle webteksten schrijven. Hierbij moest ik mij inlezen in Turkse en Marokkaanse echtscheidingen en andere zaken rondom scheiden. Denk aan kinderen, alimentatie, vermogen en inkomen in combinatie met uit elkaar gaan. Allemaal dingen waar ik geen kennis over had. Toch is het mij gelukt om informatieve artikelen te schrijven waar de mediators enorm blij mee waren en nog steeds zijn.

Bekijk de website van Vreedzaam Scheiden.